Tuesday, September 16, 2014

Cuti Umum Hari Malaysia

Good morning...tanggal 16 September skang merupakan hari cuti umum tuk rakyat Malaysia sempena Hari Malaysia..bile cuti..yeay...!!!

bangun pepagi tadi, anak daraku yang besar tuh buat request...'mummy...nak mee'..dengan malas mummy nye nih menjawab, 'yelah'...tp sambung guling2 ngan si kecik yg tak berapa nak sihat tuh...hari cuti kan..jam baru pukul 7 plak tuh...adoi...

selang tak sampai 5 minit...Azwa mintak lagi..'mummy..nak mee'..saje nak maen2 ngan die..tanye laa..'nak mee ape'..die jawab..'nak mee yang tok ummi beli'..okay..cerita nye harituh time karnival keusahawanan kat Politeknik Ungku Omar, Azwa paw tok ummi nye mee..tapi mee nih namenye Mee Geti..die ade rase tester orang kat sane goreng..terus suke sangat laa die makan mee tuh...tester pon die makan sampi 5 kali die mintak..naseb baek ngan tok ummi...kalau ngan mummy tak layan laa jawabnye...hahaha...

kembali pada cerita pagi nih...sebab pikir anak daraku nih memang susah nak makan...so kalau die yg mintak tuh insyaAllah laa die akan makan banyak...jadi mummy have to be rajin...bangun dari katil..turun then buatkan laa...bile tanye die nak masak ngan ape...die kate, 'masak mee tok ummi beli..letak sayur..telur taknak'...hahaha...die kurang sikit nak makan kalau letak telur dalam mee ke..maggi ke...telur dadar die suke laa...ngan telur rebus..spesis tok abah nih...so mummy layankan je laa...


budak tak mandi dah sebok nak makan..

inilah hasilnye..mee geti masak ngan sayur..mummy tambah laa sikit sotong ngan fish ball...sebab nanti tak abes mummy ngan daddy gak yang kene makan..tak elok membazir..hihi..

Mee Geti nih sesuai tuk vegetarian tau...produk keluaran UMAH..bape hengget tuh mummy tak pasti..kene tanye tok ummi laa...hihihi...

Sekian...;)


2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Macam spagetti ke ni Anis?

    ReplyDelete