Thursday, March 22, 2018

Tak Ada Cinta Sepertimu

Layan gak cite nih..laen dari drama2 laen sblm nih...xde laa hal laki kaya..pompuan terhegeh2 ke..nih kisah family cket..best...

kat umah xdapat tgk..so time kat ofis dok mendownload jelaa cite nih..hihi..



Thursday, March 8, 2018

HAI-O IS MY CHOICE FOR LIFE

Haa..meh nyanyi cket lagu tuh..slalu gak laa terngiang2 kat kepala nih..nak tau sebab ape??lagu nih best..pastu mmg best pon dok dlm Hai-O nih tau...so cam btul laa lagu tuh..nk dengar ngan nyanyi bleh click kat 😚😚 nih k...

Bukan nk cite pasal tuh sebenarnya...nih anis nk btau...korang tau kan Hai-O ade macam2 barang jualan...antaranya anis list kan kat bawah nih...
BBplus

Bio Seleza

Bio Velocity

Marine Essence Body Wash

Marine Essence Boar Soap

Nurich Garlic

Marine Essence Nourishing Shampoo

Min Kaffe Cookies

Min Cha (Teh Tarik)

Min Kaffe

Nak membeli barang dari Hai-O bleh direct kat link bawah nih k...

https://anisadilah.sahajidahhai-o.com.my/


Kot-kot laa korang ade yang malu nk cakap kat anis kan...bleh laa click je link tuh..pastu bleh trus order...nnt abg courier akan hantar trus direct kat pintu rumah tau..hehehe...

Skang sume mudah...Hai-O dh sedia kan platform terbaik...keje senang je tau...kedai ikot tapak kaki kite je..takde risau stok takde kat tangan ke ape..takyah tunggu or sibuk2 nak pegi stokis amik barang tau...

And kalau ade sape yang berminat nak join anis wat bisnes nih..dialu-alukan...modal RM 50 je..macam2 benefit boleh dapat tau....

Kalau nak tau lebih lanjut..boleh je whatsapp anis k...012-582 6832


P/S: kalau nak beli Premium Beautiful anis tak galakkan beli online tau...nnt dapat size tak betul plak...so tuk Premium Beautiful contact anis je k...anis kan PB Expert...πŸ˜‰πŸ˜‰

Monday, March 5, 2018

APAKAH PUNCANYA BERLAKU GEMUK AIR??



Realitinya tak minum air yg cukup yang membuatkan kita gemuk air. Sebenarnya minum air yang cukup/lebih ikut sukatan yang betul dapat membantu pembuangan toksin serta lemak bawah kulit melalui air kecik atau peluh.

Minum air yang banyak dan cukup juga membantu dalam breastfeeding bagi ibu-ibu yang menyusukan anak.

Gemuk air ni terjadi bila kita makan makanan yang tinggi garam macam sos, kicap, serta fast food akan membuatkan kita rasa gemuk air. Garam ini akan menyerap ke dalam badan dan membuatkan kita rasa dahaga. Ini menyebabkan kondisi ‘hyptonik’ dalam sel badan kita yang mana air akan ditarik masuk kedalam sel badan supaya concentration dalam sel badan kembali normal. Inilah sebenarnya gemuk air.

Untuk elak gemuk air, minum air secukupnya supaya garam tadi dapat keluar dari badan. Kurangkan makanan yg tinggi gula dan garam. Serta lakukan senaman kalau rajin😬

Belajar sesuatu??

#ANISMJ😚😚😚

Monday, February 12, 2018

Cara Nak Beli Premium Beautiful

Assalamualaikum..

Ok, ramai yang mencari korset premium beautiful untuk tujuan kurus, untuk set bersalin, untuk reshape body, untuk hilang kan buncit, sakit belakang dan sebagainya.

Jadi macam mana caranya nak beli korset premium beautiful ni?
ok, caranya menerusi ejen2 berdaftar di seluruh Malaysia. Actually ejen2 ni memang dah di training cara measure dan fitting customer yang nak beli korset premium beautiful (pb) ni.

Ukuran amat penting bagi memastikan korset yang  dibeli tu betul2 saiz korang semua. Ada kes beli korset pb ni bukan saiz body sendiri, akibatnya tak selesa pakai, terbesar la, terkecik la. Kalau besar sangat pun tak selesa. Kalau kecik sangat, kang ketat pulak kan. So better measure betul2 saiz badan korang.

Lepas dapat ukuran, baru ejen2 dapat tentukan mana satu saiz pb korang. InsyaAllah once dah measure, bila pakai memang selesa.

Korang kalau nak beli pb, boleh contact Anis sebab Anis pun ejen berdaftar dan dilatih bagaimana cara measure dan fitting customer. Korang boleh beli samada secara cash ataupun secara installment.

By installment ni, ada dua cara Anis suggestkan.

  • Korang boleh bayar by pieces. Means korang beli satu persatu mengikut piesec paling penting. 1st waist nipper, korang bayar 3 kali dalam jumlah RM220 setiap bulan. So dalam masa 3 bulan dah boleh dapat waist nipper. Then untuk long girdle, sama juga. Boleh bayar RM200 untuk 4 kali bayaran, dah boleh dapat long girdle. Kemudian untuk melengkapkan satu set, beli pula bra brassiere dalam amaun RM200 untuk 5 kali bayaran. So menerusi installment macam ni pun korang dah boleh beli premium beautiful.

Konsep ni sama juga macam korang beli perabot rumah by installment. Perabot rumah kita sanggup beli untuk cantikkan rumah kan. So sanggup bayar dalam amaun contohnya rm200 untuk dua tahun.. lama tu kan. Untuk korset pb pula, jumlah keseluruhan untuk one set pb ialah dalam lingkungan RM2600 hingga RM2800. So kalau laburkan RM200 sebulan, means korang just bayar dalam 14 bulan sahaja untuk dapatkan one set pb  ni. Sekejap je kan bayar tak sampai setahun.

  • Cara kedua adalah menerusi installment kad kredit. Korang boleh just call kredit kad dan cakap nak buat cashlite kad kredit cimb. So dalam masa 2 hari boleh dapat cash RM2600. Payment ni boleh buat untuk 14 bulan. Sebulan dalam lingkungan RM207 sahaja. Interest dalam RM180. Means pinjam RM2600, bayar balik dalam RM2780

  • Cara ketiga ni adalah menerusi RHB kredit. Memang ada ramai yang dah buat untuk beli pb dengan cara RHB ni. Sebab sangat mudah nak buat. Just pergi check kredit korang kat rhb, dengan cara bawa kad pengenalan n check by kwsp. Itu sahaja.

Terpulang pada korang nak buat macam mana. Bagi yang ada cash, better guna cash sahaja. Bagi yang nak beli by installment, Anis suggest korang guna kaedah 1 tadi, means beli pieces by pieces. Apa pun terpulang pada kroang k. Apa cara pun, actually ada untuk korang beli pb ni. Boleh guna kaedah2 kat atas.

So boleh contact Anis menerusi whatsapp / sms / call di nombor 012-582 6832. Free consultation. So jangan segan2 nak contact and tanya Anis about PB ye. Thank you.😚😚😚



Wednesday, February 7, 2018

MIN CHA BAMBOO SALT MILK TEA


BERITA BAIK bagi penggemar TEH TARIK! Sahajidah Hai-O ada mengeluarkan Produk Teh Susu, MIN CHA. Teh pertama yang mengandungi Garam Buluh untuk kesihatan. Bagaimana rasanya? Of cause laa sedap sangat you all!


Dan yang paling Best, Artis Terkenal Tanah Air sendiri menjadi DUTA MIN CHA ni, siapa lagi kalau bukan Artis yang so sweet MISS FAZURA, bukan setakat Min Cha ni je, Fazura juga telah Menjadi Ambassador untuk Syarikat Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM).


Apa Kata Kak Fazura?

"Waking up to a cup of delicious Min Cha is what I look forward to each day! The taste is so irresistibly refreshing and the aroma is wonderful! Formulated with quality black tea leaves and contains bamboo salt from Korea, it has no artificial flavouring, no colouring and no sugar added!!! Grab a cup today to taste for yourself!"



SECAWAN TEH YANG MEMUKAU!!!

Cukup semua rasa keenakannya!

Lazat menyegarkan hari-hari anda, terutama kepada golongan yang gemarkan teh tarik.

MIN CHA dirumuskan dengan daun teh hitam berkualiti Premium dan Garam Buluh untuk memberikan rasa unik yang tersendiri, berbeza dengan teh tarik biasa yang anda pernah nikmati.

Minuman yang beraroma, bertekstur halus dan berkrim menambat citarasa semua dan memberi pengalaman indah ketika menikmatinya.


☕ KELEBIHAN SESACHET MIN CHA ☕

✔ Tiada perisa & pewarna tiruan
✔ Tiada Tambahan Gula
✔ Mengandungi Garam Buluh
✔ Dirumus dengan daun teh berkualiti premium
✔ Sumber antioksidan yang baik


☕ KANDUNGAN MIN CHA ☕

✔ Krimer bukan tenusu
✔ Serbuk teh segera
✔ Serbuk Whey (mengandungi Protein Susu)
✔ Maltodextrin
✔ GARAM BULUH
✔ Ekstrak Stevia
✔ Sukralose
✔ Mengandungi bahan penstabil sebagai kondisioner yang dibenarkan


Berminat???


Monday, February 5, 2018

WHAT MAKES PREMIUM BEAUTIFUL UNIQUE??

meh cite sikit pasal Premium Beautiful (PB) nih k...PB nih terdiri dr 3 bahagian...Long Bra, Long Girdle & Waist Nipper...


Bahagian I - Long Bra

Fungsinya:
1.     Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak ke atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
2.     Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
3.     Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu mengiingkan kedudukan kontur buah dada.
4.     2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
5.     Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang, turut mengatasi masalah berbadan besar.
6.     Rekaan bentuk 'U' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
7.     Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
8.     Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

Bahagian II - Long Girdle

Fungsinya:
1.     32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
2.     Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
3.     Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
4.     Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
5.     Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
6.     Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
7.     Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
8.     Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
9.     Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

Bahagian III - Waist Nipper

Fungsinya:
1.     Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
2.     Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
3.     Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
4.     Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
5.     Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
     6.     Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk


πŸ˜™